dimecres, 18 de juny del 2008

Directiva de la vergonya: i ja van dos


Directiva de la vergonya. De la poca vergonya, més bé. I ja van dos en una setmana. El parlament europeu ha aprovat una directiva per la qual es podrà mantindre detingut fins a 18 mesos un inmigrant sense documents per una simple falta administrativa. Això si, amb un maquillatge democràtic, ja que al mateix temps diu que no es podrà vulnerar els drets dels mateixos. Per favor, tornen a llegir les dos darreres frases: incongruent, no?
La dreta europea (la moderna i la no tant moderna) ha votat, per suposat, a favor. Els ecosocialistes han votat, com no podria ser d'una altra manera, en contra d'aquesta barbaritat. Ara bé que un grup europeu que es diga socialista haja dividit el vot a favor i en contra em pareix, quant menys, rídicul. Però més patètic és encara que el nostre govern, un suposat abanderat de les llibertats, haja votat a favor. Només Borrell i un altre eurodiputat socialista espanyol han votat en contra.
No es donen compte que s'estan vulnerant els drets fonamentals? Però quins polítics tenim? Els encanta omplir-se la boca amb paraules que sonen molt bé, com ara estat de dret, democràcia i pluralisme, i a l'hora de fer política s'obliden sempre d'aplicar aquestes paraules. Conceptes que tant ens ha costat que es feren realitat i ara els buiden de contingut.
Em baixe del tren de l'europeïsme: estan creant un monstre.

2 comentaris:

Josep Aparicio ha dit...

Estem d'acord. Europa comença a avergonyir-nos als qui fins no fa massa l'hem vista com un far de llibertat i solidaritat.
I en este moment s'ha agafat l'estranger com a simple cap de turc per tindre entretinguda la ciutadania. I tanmateix, és innegable que eixa mateixa ciutadania, bona part d'ella almenys, està d'acord amb estes mesures.
L'esquerra, i en el nostre cas, Iniciativa, hauria d'encapçalar un moviment ètic de rebuig, i un altre, polític, de proposta. Sabem que el missatge de mà dura no és ni moral ni útil. ¿Però quin és el nostre missatge?

Salutacions.

Jose ha dit...

Tens raó en lo que comentes, Josep. Davant aquestes actuacions no podem quedar-nos parats. Crec que tot el món dins d'Iniciativa té les idees molt clares respecte aquest tema. Ara cal centrar-nos en debatre propostes i anar cap a una línia d'actuació política.
I el que comentes al final, em pareix molt interessant: el missatge. La major debilitat de l'esquerra des de fa ja massa temps. Ara tenim una bona oportunitat per a demostrar que tenim unes idees molt clares i que al mateix temps som gent moderna. Podem aplegar a la gent amb un missatge que s'entén i, sobre tot, que no és cap barbaritat compartir-lo.