dijous, 28 de febrer del 2008

Iniciativa l’aposta de l’administració per les energies renovables, aprenent dels errors de les eòliques a Castelló.

José Pedregosa demana un compromís ferm de totes les administracions per implantar les energies netes en tots els àmbits.

El candidat al Congrés per la coalició Bloc-Iniciativa-Verds, José Pedregosa, ha informat avui que els seus representants al Congrés, defensaran un canvi de model energètic, impulsat des de l’administració “ cal una aposta real per les noves energies, i sobre tot, per l’autogestió energètica, superant l’actual procés on es ve perpetuant l’oligopoli en les mans de sempre,quan es podria obrir una nova etapa on el propi consumidor fóra el productor”.
Pedregosa ha afirmat que exemples com la implantació de les eòliques a les comarques de Castelló, haurien de servir com a exemple de com no s’han de fer les coses “ nosaltres defensem a ultrança la potencialitat de l’energia eòlica, però com sempre, baix una mala gestió, fins la cosa més positiva pot tindre uns efectes dolents, i en aquest cas, el de nou pensar només en el lucre dels amics del PP, ha permès que els parc eòlics s’haguen imposat al nostre interior, sense una planificació que mesura l’impacte ambiental i social, sense buscar alternatives raonables d’ubicació, i creant un malestar innecessaris a en molts pobles, a més dels efectes noticies en el paisatge i en la fauna”.
En eixe sentit, el candidat ecosocialista ha afirmat que totes les administracions ha de donar passos en eixe sentit, donat exemple “ cal que tots els edificis públics i d’organismes oficials, siguen energèticament autosuficients. Igualment, cal incrementar i facilitar els ajuts perquè els ciutadans puguen posar en els seus domicili panels solars.
Pedregosa ha remarcat que el nostre país, amb les llargues hores de sol, té les característiques òptimes per aconseguir grans avanços en la implantació de l’energia solar i fotovoltàica “ el gran salt en la lluita contra el calfament global i la contaminació, és només qüestió de voluntat política”

Castelló, a 23 de febrer de 2008
GABINET DE PREMSA D’INICIATIVA DEL POBLE VALENCIÀ