dijous, 28 de febrer del 2008

Iniciativa demana la cessió de Defensa de Muntanya Negra per construït VPO

Pedregosa afirma que les polítiques de vivenda de PP i PSOE han estat insuficients, i demana un pacte entre administracions per acabar amb el negoci de les VPO.
El candidat al Congrés per la coalició Bloc-Iniciativa-Verds, José Pedregosa, ha afirmat avui que tot i les polítiques propagandístiques de PP i PSOE; l’accés a la vivenda dels joves continua sent un gran problema “ amb l’almoina - rifa arbitrària del PSOE, de 200 euros al mes, alguns hauran pogut millorar la seua situació per a llogar, tot i que els preus d’aquests s’ha disparat, però el dret a la vivenda digna continua sent una quimera. La creació del Ministeri de la Vivenda o les vergonyoses rifes de les VPO només han servit per a fer-se propaganda, i no cap gestió”.
Pedregosa ha anunciat que la formació presentarà en el Congrés, una proposta per destinar els terrenys ocupats pel Ministeri de Defensa a Muntanya Negra, a la creació de Vivendes de Protecció Oficial “ a hores d’ara, les VPO són inexistents, i no existeix un control real per evitar que s’especule, i el preu de venda d’aquestes siga molt superior del que seria raonable en aquest tipus d’habitatges destinats en teoria a la gent amb menys recursos. Per tant, si els habitatges es feren per empreses públiques, en terrenys públics com aquests, estaríem parlant de preus més assequibles, que ajudaria a gran nombre de joves a independitzar-se”
El candidat d’Iniciativa ha advertit que aquest cessió hauria de fer-se tutelada i condicionada per les administracions, i no donar-la lliurement a l’ajuntament “ del contrari ens podríem trobar amb qualsevol ús inapropiat, o algun nou negoci per als seus amics especuladors”.
Els ecosocialistes proposen, entre altres mesures per garantir el dret a la vivenda dels joves, la promoció pública i reserva de quotes d'habitatges de lloguer a preus inferiors al mercat per a joves amb un nivell màxim d’ingressos. A través del foment del lloguer i existint una borsa pública de lloguers destinats amb este fi. La creació de crèdits blans, avals i subvencions a fons perdut a les persones joves per a la compra d'un habitatge. Així com el foment de les VPO cercant fórmules que abaratisquen el sòl que és el gran problema del preu dels pisos. Preus més barats sense necessitat de reduir l'espai dels pisos.

Castelló, a 21 de febrer de 2008
GABINET DE PREMSA D’INICIATIVA DEL POBLE VALENCIÀ