El candidat al Congrés per Castelló, de la coalició Bloc-Iniciativa-Verds, José Pedregosa, a explicat avui, que un dels objectius de la coalició serà “ treballar pujar el salari mínim fins als 1.000 € durant la propera legislatura. Amb aquest augment molts i moltes joves multiplicaríem quasi per dos la nostra capacitat adquisitiva, una proposta que ens equipara amb la resta de la Unió Europa, que redueix desigualtats salarials de gènere i que suposa una dignificació necessària de les feines menys qualificades i un fre en la seua proliferació”.
Segons el membre el representant de Joves d’Iniciativa del Poble Valencià, les empreses espanyoles cada vegada tenen més beneficis, de fet tenen el doble de beneficis que la resta de les empreses de la UE dels 15. Algunes de les empreses que han tingut majors beneficis són del sector de la construcció, feines que casualment es caracteritzen pels baixos salaris. “No és de rebut que els únics que gaudeixen del bon estat de l'economia siguen els empresaris. Els treballadors i treballadores tenim dret a gaudir d'aquesta bonança econòmica en la nostra quotidianitat en lloc de viure ofegats per les hipoteques”.
El salari mínim interprofessional (SMI) a Estat Espanyol es troba en els 580 euros mensuals, el segon més baix de la Unió Europea dels 15, només per sobre de Portugal. El salari mínim a Luxemburg és de 1570 euros i a Irlanda 1403. La situació encara és més preocupant quan veiem que Estat Espanyol és l’únic dels països desenvolupats que ha tingut una baixada del salari. “No només estem per sota dels salaris dels països més desenvolupats sinó que a més seguim baixant”.
Segons Pedregosa, pujar el SMI té efectes positius sobre l’ocupació i la distribució de la riquesa, “una visió que el PSOE sembla compartir només a mitges, ja que tot i que ha impulsat una pujada del SMI, li ha faltat valentia i ha acabat pactant amb els poderosos i amb el PP en matèria econòmica”.
Per al candidat ecosocialista, “no només les grans dades ens indiquen que els salaris són baixos. Ens ho indica el sentit comú, ens ho indiquen les dificultats dels i les joves a l’hora d’emancipar-se, l'endeutament de les famílies, els problemes per pagar la hipoteca, per tenir fills, etc. Fets que cada vegada patim més i més. El poder adquisitiu del conjunt dels treballadors d'aquest país ha disminuït en els últims anys i la facilitat per endeutar-se amb hipoteques i compres a crèdit, permet continuar tirant del consum, generant un fals optimisme i una sensació d’economia sanejada”.
Castelló, a 10 de febrer de 2008 GABINET DE PREMSA D’INICIATIVA DEL POBLE VALENCIÀ
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada