divendres, 26 de setembre del 2008

La vuelta al cole


Un any més ja ha arribat la vuelta al cole. I es confirma un altre cop: enguany continuarem en la tònica d'augment dels barracons als nostres col·legis. Una pràctica habitual des de fa ja prou anys per una Conselleria d'Educació que sembla més preocupada en fer-li la pua al Govern Central que no pas en millorar les condicions de les i els estudiants al País Valencià. I és que seran més de 5300 les xiquetes i xiquets que a les comarques de Castelló rebran les classes en barracons.
Aules prefabricades les diuen ells (que deu sonar més glamourós, jo no ho se). Barracons-microones que quan arriba el més de maig s'assoleixen al seu interior les màximes temperatures de la nostra geografia. Barracons que queden aïllats si no negats quan arriben les típiques pluges mediterrànies de tardor. Però des de Conselleria encara tenen la barra de dir que estan millor condicionats que alguns col·legis. Doncs mira, pot ser tinguen raó. Tampoc es que CIEGSA dedique massa esforç en mantindre en condicions les "aules d'obra".
I al mateix temps, els xiquets d'ESO donen classe d'Educació per a la Ciutadania amb dos professors (un de filosofia i un altre d'anglès). Però que ningú s'enganye. Font de Mora està tan preocupat per l'educació dels menors al nostre territori que ha aconseguit baixar la ratio d'alumnes per mestre tot just a la meitat (encara que únicament siga en l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania).
El panorama a les Universitats no és més encoratjador. Darrerament estem vivint uns episodis que fan palès la poca consideració que té aquest Consell per l’educació pública. Tots recordarem com fa uns mesos les Universitats van estar a punt d’arribar a la bancarrota. O com des del Govern Valencià es discrimina la Universitat pública front a la privada. I per a mostra un botó: a Castelló continuarem aquest curs sense cap carrera de Ciències de la Salut mentre el senyor Camps inaugura una facultat de Medicina a la Universitat Catòlica Sant Vicent Màrtir a València que no pot expedir títols perquè l’ANECA li ho ha denegat diverses vegades.En aquestes condicions, com no hem de desitjar que arriben les vacances? Al menys mentre governen el Senyor Camps & cia.

2 comentaris:

Pequeña ha dit...

Tema: Fabra
Quina vergonya ser de Castelló i escoltar a alguns castellonencs defensant el que açí pase.

Tinc ganes de llegir un article teu sobre el tema...

Besets

Jose ha dit...

Hola pequeña,
doncs vaig estar pensant abans de escriure aquest post de la "vuelta al cole", perquè també tenia ganes d'escriure sobre Fabra. M'hi vaig decidir, però, de parlar sobre educació, perquè hi ha moltes coses escrites al voltant d'aquest "correcamins" de la justícia.
Ara però ja tinc una nova motivació. A veure si abans que acabe aquest pont ho tinc preparat.
Un altre beset per a tu guapa ;)