dijous, 6 de març del 2008

Misma Cantinela...


I es que passa el temps i canvien moltes coses, però hi han altres que perduren inmutables després de haver sigut molt emprades. Sí, parle del "vot útil", dos paraules que enllaçades entre si fan les delicies des de fa molt de temps de "La Casa Común de la Izquierda" (y del centro y centro-derecha).

Son les mateixes paraules que ens fan tremolar als que estem al costat de l'esquerra transformadora, conseqüent, alternativa i altres adjectius. Perquè són eixes paraules les que més mal ens fan a nosaltres, els menudets. Als que estem en política perque ens agrada , perquè tenim il·lusions, perquè som idealistes i no perque pugam arribar a "director territorial de res" o objectius més ocults.

Doncs bé, que fora el PSOE qui utlitzara aquesta tàctica (gens ètica, dit de pas), t'ho pots imaginar, però que gent que no està en política et diga que està d'acord en tu, pero que per la història del vot útil van a votar PSOE, fa mal. Jo ja se que al final una mentida dita 1000 vegades es fa veritat, però sigam un poc crítics.

A on queden la ideologia i els principis? Perquè son molts els que diem que tenim principis, però quan tenim oportunitat ens oblidem d'ells, això si, per utilitat.

Vaig a intentar refrescar la memòria a molta gent víctima del vot útil. Ningú s'enrecorda del PSOE amb majoria absoluta? Del què va significar per al país? Quina política d'esquerres es va fer aquells anys? El PSOE ja despunta en les enquestes de 5 a 7 punts del PP. Alerta a tots els que votaran amb el vot útil. A veure si aquest vot útil es transforma en la clau per a una majoria absoluta, que siga de qui siga, sempre es sinonim de mala qualitat democràtica.