divendres, 7 de març del 2008

Iniciativa proposa despenalitzar l’eutanàsia

Pedregosa demana reconèixer el dret a la mort digna i sense dolor
El candidat d’Iniciativa al Congrés, en la coalició Bloc-Iniciativa-Verds, José Pedregosa ,ha exposat avui que la formació aposta per la despenalització de l’eutanàsia “ defensem el dret a tota persona a disposar amb llibertat del seu cos i la seva vida. Cadascú ha de ser lliure d’escollir el moment i els mitjans per finalitzar-la en moments de sofriments i malalties irreversibles. De la mateixa manera defensem el dret dels malalts terminals a morir dignament i sense patiment. Per tot això defensem una reforma del codi penal que vage en aquesta direcció.
En eixe sentit la coalició d’esquerra verda i valencianista, proposa elaborar una llei de la disponibilitat de la pròpia vida que faça possible el dret a una mort digna i sense dolor. “La vida és un dret, no un deure, i per tant, no té sentit que a hores d’ara encara estiga penalitzada l’eutanàsia, i “s’obligue”; naix el pes de la llei, a continuar vives a persones que han desitjat des de fa temps no estar-ho, condemnant-les a patiments innecessaris.
El candidat ecosocialista ha defès igualment la despenalització de les persones que mitjançant actes necessaris o de cooperació activa permeten, propicie o facilite la mort digna i sense dolor d'una altra persona a petició expressa i lliure “ he vist com la dreta més reaccionaria, imbuïda de la més reaccionaria, intransigent i integrista branca del catolicisme excloent, s’ha dedicat a perseguir als professionals de la medicina, que escrupolosament han fet el seu treball rigorós, com ha passat en el conegut cas d’un hospital públic de Madrid, per tant, cal que una nova legislació regularitze i normalitze aquest dret”.
Pedregosa, igualment ha reclamat, que el reconeixement d’aquest dret no quede simplement en la no penalització d’aquesta pràctica, sinó que siga inclosa en les prestacions públiques i universals dels sistemes sanitaris, “ cal que totes les persones tinguen reconegut el dret, i òbviament aquest ha de ser per la xarxa pública”
Els ecosocialistes han remarcat que “ es tracta d’un tema molt delicat, i òbviament tots pensem en persones malaltes, terminals, en un estat de degradació extrema, on el patiment que estan sofrint els fa triar aquesta opció, i no en casos de gent amb vitalitat i estats passatgers de desànim; ahi cal una atenció piscològica que sempre hauria de ser prèvia a qualsevol decisió d’acollir-se al dret de l’eutanasia”.

Castelló, a 07 de març de 2008
GABINET DE PREMSA D’INICIATIVA DEL POBLE VALENCIÀ